Çfarë është Mullaga?

what is marshmallow
Sekreti i vërtetuar i Mullagës

Që nga antikiteti Mullaga konsiderohet si një bimë qetësuese për kollën. Mucilagjet që përmbahen te mullaga lidhen me  receptorët e kollës në fyt, lehtësojnë acarimin e mukozës dhe në këtë mënyrë zvogëlojnë nxitjen për kollë.

Mullaga kundër kollitjes

Mullaga ka një efekt antitusiv duke zvogëluar acarimin oral dhe faringeal. Ajo lehtëson kollën e thatë nga: 1/ Informacioni i një shtrese mbrojtëse mbi mukozën e inflamuar ose të dëmtuar të gojës dhe fytit (deri në laring) 2/ Rritja e barrierës ndaj irrituesve që zvogëlojnë ndjeshmërinë e receptorëve të kollës